Osvetlitev

Poleg naravne osvetlitve vsaka stavba potrebuje tudi umetno osvetlitev v obliki luči in drugih svetlobnih teles. V okviru naše pisarne se posvetimo primerni osvetlitvi in razporeditvi luči za vsak prostor posebej in ne pozabimo tudi na zunanjo osvetlitev. Poskrbimo tudi za likovni izgled in uskladitev z drugimi stropnimi in stenskimi elementi. Pred izvedbo za stranko pripravimo tudi izbor svetil. Oblikujemo lahko tudi ambientalno osvetlitev in druge svetlobne efekte. Vse to je del Projekta elektro instalacij, ki je obvezen del izvedbene dokumentacije.

  Telekomunikacije

  Telekomunikacijske instalacije so danes del vsake sodobne hiše. Glede na želje naročnika in potrebe objekta se izdela telefonske instalacije, podatkovne instalacije (internet), domofonske instalacije, pa tudi ozvočenje in druge HI-FI rešitve. Poseben poudarek je na širokopasovnih storitvah s kabelsko in brezžično povezavo in centralnim telekomunikacijskim sistemom. Ker je prav na tem področju hiter napredek, sledimo vsem trendom in sodobnim rešitvam.

   Varovalni sistemi

   Varovalni sistemi spadajo pod telekomunikacijske instalacije, vendar so zaradi svoje specifike vzporeden sistem, saj morajo zagotavljati varnost. V ta segment lahko štejemo videonadzor, protivlomne instalacije, avtomatsko odkrivanje in javljanje požara, detekcija CO, centralni nadzorni sistemi, itd. Glede na želje naročnika in vrste objekta izdelamo vso potrebno dokumentacijo.

   Inteligentne instalacije

   Vsakdo si v svojem domu želi čim več udobja, varnosti, ekonomičnosti in nadzora nad svojim domom. Vse našteto hkrati lahko dosežemo z vgradnjo enega od sistemov inteligentnih inštalacij. Inteligentne inštalacije lahko zajemajo krmiljenja vseh vrst porabnikov in naprav v vašem domu: razsvetljava (zunanje, notranje, splošne, ambientalne), senčila (žaluzije, rolete, screeni), varnostni sistemi (videonadzor, protivlom), ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, itd. V okviru naše pisarne strankam nudimo pomoč pri izbiri ustreznega sistema in obsega inteligentnih inštalacij ter pripravimo vso potrebno dokumentacijo za izvedbo.
   Inteligentna inštalacija omogoča regulacijo sistemov kot so: rolete, razsvetljava, ogrevanje, klimatizacija, prezračevanje itd. Namesto uporabe različnih ločenih linij in kontrolnih enot kot je to običajno, skupaj številne posamezne naprave tvorijo inteligentno omrežje, v katerem komponente izvajajo funkcije posamezno ali skupaj. Rezultat je širok spekter možnih aplikacij, ki bi jih s klasično inštalacijo dosegli samo z velikim številom problemov.

   Projektiranje sončnih elektrarn

   Zavedamo se, da ima izkoriščanje alternativnih virov energije velik gospodarski in ekološki vpliv. Proizvodnja električne energije s sončno elektrarno – fotonapetostno elektrarno je izjemna priložnost za vse vrste investitorjev, kot zanesljiva naložba v prihodnost, zanimiva pa je tudi za tiste, ki se zavedajo problematike onesnaževanja okolja, v katerem živijo. Ker pa vsak dober projekt potrebuje kvaliteten načrt, imamo v našem podjetju izkušene strokovnjake, ki izdelajo vso potrebno dokumentacijo in oceno investicije postavitve sončne elektrarne: Projekt za izvedbo sončne elektrarne (PZI), Projekt za izvedbo in priključitev na NN oziroma SN omrežje, Projekt strelovodne zaščite za sončno elektrarno, Projekt izvedenih del (PID) Projekt za obratovanje in vzdrževanje (POV) sončne elektrarne. Pripravimo tudi arhitekturni izris postavitve sončne elektrarne na strehi, Elaborat geodetskega posnetka, Statična presoja ostrešja z izvedbenimi elementi, Študijo požarne varnosti in poskrbimo za ustrezne postopke pri priključitvi na sončno elektrarno.

    Študija osvetlitve

    Študija osvetlitve je postopek, kjer z uporabo raznih orodij analiziramo osvetlitev prostorov glede na predvideno postavitev in tip svetil. Na ta način ugotovimo osvetlitev posameznih prostorov in ključnih lokacij v prostoru, kot so dnevna soba, pisalne mize, kuhinjski pult, delovne mize, itd., da so ti primerno osvetljeni za funkcijo, ki jo imajo, da dosežejo primeren ambient oz. da se utreže potrebam in željam naročnika. Osvetlitev lahko preverimo tudi fizično v obstoječem objektu in po potrebi nadgradimo svetila. Študijo lahko izdelamo v okviru naše pisarne.

     Izbor svetil

     Ob izdelavi projekta osvetlitve za stranko pripravimo tudi izbor svetil z vsemi potrebnimi podatki in ponudbo, ki naročniku olajšajo odločitev. Svetila in njihovo delovanje si skupaj s stranko ogledamo v salonih. Predhodni izbor svetil olajša izvedbo in pripravo instalacij, da gradnja poteka hitro, zanesljivo in, kar je najpomembneje, da je rezultat takšen kakršen si ga stranka želi.