O podjetju in ustanovitelju:

Ustanovitelj in vodja arhitekturnega biroja ARHEM d.o.o. je Alen Mladinov. Podjetje Arhem d.o.o. je specializirano za projektiranje, vodenje, nadzor in izvedbo pasivnih in NZO objektov.

Alen Maldinov

Alen Mladinov je univerzitetni diplomirani inženir arhitekture. Opravljen ima tudi strokovni izpit in je član Zbornice za arhitekturo. S projektiranjem je začel leta 1996. Želja po boljši izvedbi objektov in predvsem boljši energetski učinkovitosti ga je pripeljala na področje pasivne gradnje, ki je bilo v tistih letih v Sloveniji še zelo ne poznana tema. Leta 2002 je začel svojo pot na področju nizkoenergijske in pasivne gradnje v Sloveniji. Projekt prve pasivne hiše v Ljubljani je bil realiziran leta 2003. Vsa leta je aktivno deloval na področju pasivne gradnje in se trudil dvigniti zavest uporabnikov in izvajalcev za izvedbo energetsko učinkovitejših objektov. Sodeloval je na veliko predavanjih, konferencah in dogodkih, ki so bili namenjeni, da bi znanje in zavedanje o možnostih, ki jih ponuja pasivna gradnja doseglo čim širše množice.

Zaradi pomanjkanja strokovnega znanja izvajalcev je bil primoran začeti izvajati pasivne hiše sam in skozi leta je organiziral skupino ljudi, ki je sedaj združena pod okrilje PasivnaGradnja.si. Izborni kriterij je bil, da imajo željo in znanje po izvedbi kvalitetnih in optimalno zasnovanih pasivnih hiš, ki nudijo uporabnikom vrhunsko bivalno ugodje za optimalno izvedbeno ceno.

Alen Mladinov je ustanovil podjetje Arhem d.o.o. v Ljubljani, v katerem je direktor in lastnik, obenem pa vodja arhitekturnega biroja, ki se ukvarja s projektiranjem pasivnih in NZEB objektov – Skoraj nič-energijska hiša (NZEB – Nearly Zero Energy Building). V letih delovanja je podjetje Arhem d.o.o. naredili projektno dokumentacijo za več kot 248 pasivnih hiš, ki danes stojijo po celotni  Sloveniji.

Svoje delovne izkušnje je nabiral v tujini, predvsem Nemčiji in Avstriji in jih potem prilagojene za naše klimatske razmere prenašal v lokalno okolje. V letih delovanja je tako sodeloval, poleg Slovenije še pri projektih pasivnih hiš v Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem, Slovaškem, Hrvaškem.

Kot strokovnjak za pasivno gradnjo je bil leta 2008 povabljen v Tjumen. Tjumen je največje mesto in upravno središče Tjumenske oblasti, Rusija. Mesto stoji ob reki Turi 2.500 km vzhodno od Moskve. Bil je prvo rusko naselje v Sibiriji. Sodeloval je pri implementaciji energetsko učinkovite gradnje v klimatsko zelo zahtevnih razmerah.

Leta 2009 je bil povabljen s strani podjetja Actco v Združene arabske emirate, kjer je sodeloval pri implementaciji rešitev energetsko učinkovite gradnje v izredno težkih razmerah puščave in velikih temperaturnih pribitkov. Predmet sodelovanje je bila gradnja novih objektov v Dubaju in Abu Dabiju s poudarkom na energetski učinkovitosti.

Leta 2010 je Alen Mladinov začel z razvojem lastnega ICF gradbenega sistema in ga do leta 2012 dokončo razvil, opravil vsa potrebna testiranja in certificiranja in ga lansiran na trg. Gre za gradbeni sistem TermoLOGiK, ki omogoča gradnjo pasivnih hiš brez toplotnih mostov, enostavno in natančno. TermoLOGiK je prvi ICH gradbeni sistem, ki je bil v celoti razvit v Sloveniji in se tudi v Sloveniji v celoti proizvaja.

V letih razvoja podjetja Arhem d.o.o. je nastalo več dejavnosti, od katerih so določene samostojno zaživele, so pa vse skupaj povezane s projektiranje in gradnjo kvalitetnih in energetsko učinkovitih objektov.

Delovanje na področju pasivne gradnje je skozi leta nadgradil tudi s strokovnim nadzorom, kjer lahko vse svoje dolgoletne izkušnje prenaša na izvedbo novih objektov, doprinese k boljši izvedbi objektov in pomaga k dvigu zavesti gradbene stroke. Ta dejavnost deluje sedaj samostojno kot NadzorGradnje.si.

Kot strokovnjak za pasivno gradnjo izredno podrobno pozna programske simulacije in orodja, ki so potrebna v procesu razvoja projekta, eno od teh je PHPP, izračun energetske bilance po metodologiji Passivhaus inštituta iz Darmstadta v Nemčiji. Na področju izdelave eneregtskih bilanc in energetskih optimizacij je sodeloval in še sodeluje z veliko slovenskimi arhitekturnimi biroji in pripomogel k boljši energetski zasnovi projektov.

Trenutno delovanje podjetja je fokusirano na ponujanje povsem individualnega pristopa k projektiranju in izvedbi pasivnih objektov, ki jih lahko podjetje Arhem d.o.o. v celoti prevzame in v sklopu svoje dejavnosti realizira. Tako v segmentu projektiranja, kot v segmentu izvedbe, kjer to prevzame skupina PasivnaGradnja.si z uporabo gradbenega sistema TermoLOGiK. Cilj celostnega pristopa je ponuditi objekt pisan na kožo uporabnika z upoštevanjem zlitja z lokacijo gradnje. Ob tem pa seveda vrhunska energetska učinkovitost in termostabilnost objektov, ki nudijo uporabniku kvalitetno in varno bivalno okolje.

Podjetje Arhem d.o.o. sedaj ponuja celostne rešitve na področju projektiranja, nadzora in gradnje pasivnih in NZEB objektov. Svojim naročnikom omogoča zelo enostaven prehod od začetka razvijanja ideje čez celoten birokratski postopek dovoljen in soglasji do vselitve v vrhunsko zasnovan objekt, izveden popolnoma po željah naročnika z vrhunskimi komponentami in materiali, z veliko maso in termostabilnostjo ter dolgoročno vrednostjo za prijetno bivanje večim generacijam.