INTERIER

Oblikovanje notranjosti in opreme je tisto kar notranjosti stavbe da končno noto. Arhitekt glede na namen prostora začrta opremo na najprimernejšem mestu, predvidi oblike, materiale in barve ter svetlobo in detajl glede na življenski slog in želje uporabnikov.

OSNOVNI PRINCIPI OBLIKOVANJA

Pri vsakem oblikovanju interiera je pomembno, da arhitekt interierist sodeluje že povsem na začetku oblikovanja stavbe. Najbolje je, da sta arhitekt in interierist ena oseba, ki mu naročnik lahko zaupa.

Oblikovanje notranjosti prostora se začne že pri oblikovanju tlorisa celotnega objekta, kjer se za vsak posamezen prostor določi lokacijo na tlorisu, nebesno orientacijo, vstopna mesta, zasteklitev in osnovno postavitev opreme. Nadalje se, glede na znana izhodišča, prostorsko dodela oprema za najboljši izkoristek in funkcionalnost prostora. Izbere se materiale tako opreme, kot talnih, stenskih in celo stropnih oblog. Naravna in umetna osvetlitev je vseskozi v mislih interierista, ki ji na koncu določi tip svetila in njegovo točno razporeditev v prostoru. Nazdanje arhitekt interierist izdela še podroben načrt opreme ali pa njen izbor po proizvajalcih ter izdela tudi potrebne detajle.

SRCE JE V NOTRANJOSTI

Ljudje večino svojega življenja preživimo v notranjosti, zato poskrbimo, da se tam počutimo najbolje.

Barvna harmonija

Vsaka posamezna barva barvnega spektra ima svojo sporočilno vrednost, ki vzbuja v posamezniku določene čustvene reakcije. Še več se skriva v razmerjih med barvami oz. barvno kombinacijo.

Veličastni pogledi

Ne glede na to, da smo radi na varnem v notranjosti, smo vedno povezani tudi z zunanjostjo. Še posebej nas prevzamejo svetloba in lepi pogledi in razgledi.

Zelo sva bila zadovoljna, ko sva kljub najini pozni odločitvi za interier, zelo hitro dobila zelo lepo predstavitev predloga, ki sva ga takoj sprejela. Všeč nama je predvsem to, da je interier enostaven a izjemno domačen.

Tanja in Janko

Najbolj sem bila navdušena nad obilico dnevne svetlobe in pogledi, ki so jih ustvarili s široko zasteklitvijo v dnevni sobi. In kako vse skupaj lepo deluje z opremo. Ko smo se vselili, sem šele spoznala kako premišljeno je bila oprema postavljena. Kljub obilici dnevne svetlobe, mi ob pogledu na TV ni nikoli bleščalo.

Damjana