Nizkoenergijska hiša   Pasivna hiša   Izračun energetske bilance PHPP   Penjeno steklo   Nadzor   

Arhem, Način gradnje, klasična gradnja

 

Področje delovanja Arhema je razdeljeno na več segmentov, ki se medsebojno prepletajo in dopolnjujejo. Osnovna dejavnost podjetja je izdelava arhitekturne ter urbanistične dokumentacije na različnih zahtevnostnih nivojih. Več o projektnem delu si lahko ogledate na naslovu www.arhem.si/?p=1, nekaj naših referenc pa na naslovu www.arhem.si/?p=8201.
Razjasnitev temeljnih pojmov s področja gradnje ter edukativne vsebine se nahajajo na naslovu www.arhem.si/?p=5001.
Poleg sodelovanja z lokalnimi podjetji smo v nenehnem kontaktu s tujino ter zelo vestno spremljamo arhitekturne in gradbene smernice, ki jih ubirajo sosednje države ter vodilne države v določeni panogi.
V zadnjih petih letih smo se zelo posvetili nizkoenergijski in pasivni gradnji, ki je na slovenskem področju še v povojih. Naši pasivni objekti so narejeni po vseh standardih, ki veljajo v Avstriji in Nemčiji za gradnjo teh objektov in nekatere še celo presegajo. Nekaj objektov, je že bila predstavljeno kot primer na večih simpozijih in konferencah s področja pasivne gradnje.
Delovanje na področju nizkoenergijskih in pasivnih objektov nas je pripeljalo do poslovnih navezav s tujino, kjer imamo precej poslovnih partnerjev s področja izdelave gradbenih materialov za takšen način gradnje. Podjetja s katerimi sodelujemo so vodilni evropski proizvajalci določenega materiala. V celotnem spektru delovanja dajemo velik poudarek ekologiji ter varovanju okolja. Poleg prispevka, ki sledi iz manjše porabe energije pri nizkoenergijskih in pasivnih objektih, sodelujemo na ekološkem področju z vodilnim evropskim proizvajalcem bioloških čistilnih naprav.

Kar se tiče projektnega dela – priprava projektne dokumentacije, vam dejansko lahko ponudimo celotno storitev. Izdelamo idejno zasnovo vašega objekta in jo skupaj z vami vskladimo. Za vas lahko izdelamo geodetski posnetek, pridobimo vsa potrebna soglasja in projektne pogoje ter vodimo upravni postopek na upravni enoti.
Ko je idejna varianta potrjena se naredi izračun energetske bilance, ki ga delamo po nemški metodi za pasivno gradnjo – PHPP. Na podlagi tega se dimenzionira prezračevanje, rekuperator.... To je zelo ključno. Pri tem segmentu skoraj vsi projektanti ocenijo izgube in potrebe in potem to rezultira v predimenzioniran sistem, ki v končni fazi ne opravlja svoje funkcije.
Na področju rekuperacije in prezračevanja sodelujemo z avstrijskim in nemškim partnerjem in vam lahko ponudimo produkte, ki so certificirani pri inštitutu za pasivno gradnjo. Avstrijski partner prevzame tudi postavitev sistema in ga spustiti v zagon.

Naš sistem delovanja je zasnovan, da vam poleg izdelave projektne dokumentacije omogočimo tudi svetovanje ter pomoč pri iskanju najbolj optimalnih ponudnikov posameznih gradbenih elementov, ki jih bo potrebno vkomponirati v objekt. Prepričani smo, da smo na področju pasivne gradnje zelo usposobljeni ter da lahko z lastnimi ter izkušnjami naših poslovnih partnerjev iz tujine zagotovimo izvedbo kvalitetnega objekta, ki bo Vam in nam v ponos.

Vljudno Vas vabimo na sestanek, kjer bi se pogovorili o podrobnostih, na podlagi katerih Vam pripravimo ponudbo, ki bo zaobjela vse željene in potrebne faze, ki jih potrebujete za pridobitev gradbenega dovoljenja in izvedbo objekta. Na sestanku Vam bomo tudi predstavil in razložil sodobne sisteme gradnje, ki jih lahko implementiramo v Vaš objekt.

Predlagajte prosim termin, ki vam ustreza in se bomo o vsem pogovorili.

 

 

Nazaj na Podjetje
 
KONTAKT:
PasivnaGradnja.si
Arhem d.o.o.
Ulica talcev 5, 1000 Ljubljana
T: 01 430-23-19
T: 01 430-23-18
M: 041 514-746
info@arhem.si
info@pasivnagradnja.si
www.arhem.si
www.pasivnagradnja.si
Naše aktivnosti in delo na projektih lahko v realnem
času spremljate preko:


     © Arhem d.o.o., 2006. Vse pravice pridržane.